Marlin Firearms Forum banner

35 rem. porady dotyczące amunicji?

2.5K views 32 replies 16 participants last post by  Howdy  
#1 ·
Mam 336rc z 1967 roku, który prawdopodobnie wystrzelił mniej niż tuzin nabojów, jeśli w ogóle. Zastanawiałem się, czy jest jakaś amunicja, od której powinienem się trzymać z daleka, nie chcę jej zrujnować. Zakładam, że każda fabryczna amunicja jest bezpieczna.

Attachments

#2 ·
Myślę, że Twoim największym problemem będzie znalezienie fabrycznej amunicji na półce w sklepie z bronią lub sklepie sportowym. Region, w którym mieszkasz, również odegra rolę w dostępności, w moim rejonie NY, 35rem jest rzadki. Nie kupuję fabrycznej amunicji zbyt często, ale moje najlepsze szczęście z celnością miałem z regularnymi rzeczami Remingtona, Corelocks. Stwierdziłem, że rzeczy Winchester są makabryczne w dziedzinie celności. Brak doświadczenia z rzeczami Hornady, co może być najlepszą opcją dostępności. Wszystko bezpieczne dla tego 336. Jeśli masz środki, rozważyłbym ładowanie ręczne. 35 Rem nie jest wybrednym nabojem do opracowywania ładunków. Wiele proszków i kombinacji pocisków dobrze w nim działa. Speer produkuje 180 FP, który jest bardzo celny w moim 67 336, a także Hornady 200 RN i Sierra 200 RN. Na rynku niestandardowych pocisków dostałem kilka Fury 220 FP i są celne. Hawk ma kilka pocisków wraz z Northern Precision. Proszki, Varget, IMR4046, H332, H335, Leverevolution, oba 4895, AA2015 dobrze się u mnie sprawdziły, a także instrukcje ładowania mają mnóstwo innych, których nie używałem. Ostateczna uwaga, uzyskałem również doskonałą celność z proszkami Hornady FTX 200gr i Leverevolution lub Varget.

#17 ·
Myślę, że największym problemem będzie znalezienie amunicji fabrycznej na półce w sklepie z bronią lub sklepie sportowym. Region, w którym mieszkasz, również odegra rolę w dostępności, w moim rejonie NY, 35rem jest rzadki.
Nie kupuję fabrycznej amunicji zbyt często, ale moje najlepsze szczęście z celnością miałem z regularnymi rzeczami Remingtona, Corelocks. Stwierdziłem, że rzeczy Winchestera są makabryczne w dziale celności. Brak doświadczenia z rzeczami Hornady, co może być najlepszą opcją dostępności. Wszystko bezpieczne dla tego 336.
Jeśli masz środki, rozważyłbym ładowanie ręczne. 35 Rem nie jest wybrednym nabojem do opracowywania ładunków. Wiele proszków i kombinacji pocisków dobrze w nim działa. Speer produkuje 180 FP, który jest bardzo celny w moim 67 336, a także Hornady 200 RN i Sierra 200 RN. Na rynku pocisków niestandardowych dostałem kilka Fury 220 FP i są celne. Hawk ma kilka pocisków wraz z Northern Precision.
Proszki, Varget, IMR4046, H332, H335, Leverevolution, oba 4895, AA2015 dobrze się u mnie sprawdziły, a także instrukcje ładowania mają mnóstwo innych, których nie użyłem.
Ostateczna uwaga, uzyskałem również doskonałą celność z proszkami Hornady FTX 200gr i Leverevolution lub Varget.
Proszki, Varget, IMR4046, H332, H335, Leverevolution, oba 4895, AA2015 dobrze się u mnie sprawdziły, a także instrukcje ładowania mają mnóstwo innych, których nie użyłem.

Myślę, że to powinno być IMR 4064

#4 ·
Tak, cała amunicja fabryczna jest bezpieczna. Po prostu nie używaj amunicji ze spiczastym grotem (chyba że Hornady Leverrevolution z miękkimi czerwonymi końcówkami). Nie można się pomylić z amunicją 200gr round nose. Świetny karabin.

#5 · (Edited)
Jeśli posiadasz karabin Marlin 336 z tego roku, a używasz amunicji Hornady Leverevolution, to być może będziesz musiał wymienić popychacz magazynka, chyba że został już wymieniony. Spójrz na magazynek rurowy przez okienko ładowania, jeśli widzisz czerwony popychacz, to został on wymieniony, jeśli jest metalowy, to prawdopodobnie oryginalny popychacz. Szybkie rozwiązanie: najpierw włóż jedną kulę z płaskim lub okrągłym nosem, a następnie naboje Leverevolution. Czerwone były z tworzywa sztucznego i metalu, ostatnim razem, gdy je wymieniałem.
Uzyskuję najlepszą celność z fabryczną i moją elaborowaną amunicją Leverevolution.
Tony

#6 · (Edited)
Jeszcze jedna rzecz, ostatnim razem, gdy sprawdzałem, Pro-bass/Cables miało mosiądz Hornady 35 Remington za około 54 $. Przedmioty zamówione za ponad 50 $ są wysyłane bezpłatnie. Możesz chcieć wziąć jedną lub dwie torby na pamiątkę.
Tony

#10 ·
Najlepsze informacje o amunicji 35Rem

#11 ·
Best 35Rem ammo info
Przydatne informacje. Wygląda na to, że mam szeroki wybór, jeśli jest dostępny. Prawdopodobnie nie przekroczę 150 jardów, więc wygląda na to, że większość amunicji będzie działać. Muszę tylko dowiedzieć się, co lubi mój 336.
Speer wyglądał dobrze, nigdy o nich nie myślałem.

#15 ·
Myślę, że każda amunicja fabryczna, którą znajdziesz i która nadaje się do magazynka rurowego 336, będzie działać dobrze w twoim karabinie. Myślę, że cała ta amunicja będzie się dobrze grupować, aby powalić jelenia do 150 jardów. Znowu wspaniały karabin i bardzo fajnie, że zamierzasz go używać.

• Like
Reactions: TnHunter356
#24 ·
Czy pocisk 150 grain to pocisk spiczasty? Zawsze unikałem pocisków spiczastych ze strachu przed zapłonem łańcuchowym w tubie magazynka. Ale widziałem, jak ludzie mówią, że to nie problem.
Jeśli strzelałbym amunicją fabryczną, rozważyłbym LE po prostu ze względu na dodatkową prędkość.
Przeładowuję, więc mój strzela 180 Speer JFP i proszek LE.

#27 ·
Czy pocisk 150 grain to pocisk spiczasty? Zawsze unikałem pocisków spiczastych ze strachu przed zapłonem łańcuchowym w tubie magazynka. Ale widziałem, jak ludzie mówią, że to nie problem.
Gdybym strzelał amunicją fabryczną, rozważyłbym LE po prostu ze względu na dodatkową prędkość.
Przeładowuję, więc mój strzela 180 Speer JFP i proch LE.
Chronografowałem LEAmmo z mojej 20-calowej 336 przy średniej 2085. Numery na pudełku pochodzą z lufy 24-calowej. Mniej więcej ta sama prędkość co federal power shock i rem corelokt z mojego karabinu. Lepszy współczynnik balistyczny, więc większa prędkość na dystansie, ale taka sama na wylocie lufy. Przeładowuję Hornady 200 RN przy nieco poniżej 2200.

#32 ·
Kupiłem kilkaset sztuk Rem. 150gr. PSP core-lokt dawno temu do elaboracji. Ale nie mogłem uzyskać z nich dobrych grup. Sprzedałem pozostałe pociski członkowi, który chciał je wypróbować.
Myślę, że Remington oferuje amunicję 150gr. PSP do karabinów powtarzalnych 35R.
Tony

#33 ·
No cóż, minęło trochę czasu. Strzelałem z 336 35rem. Dostałem 2 pudełka Lever Evolution. Na 50 jardach było 6 cali w górę. Ale to może być ja. Lubię ten karabin, w końcu to dźwignia. Dopiero dzisiaj zdałem sobie sprawę, że wypadł celownik (d$*n). Więc teraz muszę go wymienić. Karabin jest w pełni oryginalny i nieużywany, dopóki z niego nie strzeliłem i kropka nie wypadła. LOL